İstanbul Ecza Koop 33. Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı

İstanbul Eczacılar Kooperatifi’nin 33. Olağan Genel Kurul Toplantısı, 28 Mayıs 2022 Cumartesi günü Bakırköy Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde yapıldı. 2021 yılı çalışma dönemine ilişkin raporların görüşülüp onaylandığı toplantıda yetkili kurulların ayrı ayrı ibra edilip, 2022 yılı Taslak Bütçesi kabul edildi.

Genel Kurul, saat 13.00’de Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. M. Sait Yücel’in açılış konuşması ile başladı. Sözlerine, toplantıya katılanları ve davetlileri selamlayarak başlayan Başkan M. Sait Yücel, iki yıldan fazla süren pandemi sürecinde başta eczacılar olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına, gösterdikleri üstün gayret ve çabalarından dolayı teşekkürlerini iletti. Yücel, bu süreçte yaşamını yitiren eczacılar, eczacı teknisyenleri ve tüm sağlık çalışanları ile salgından hayatını kaybedenler için başsağlığı dileklerini paylaştı.

Kooperatifin 2021 çalışma döneminin başarılı bir dönem olduğunun altını çizen Başkan Yücel, “bu dönemde yapılan çalışmalar ve elde edilen veriler, İstanbul Ecza Koop’un planlı ve sağlıklı büyümesini sürdürdüğünü gösteriyor. Özellikle, hizmet ağımızı adım adım genişleterek ve şubelerimizde yaptığımız iyileştirmelerle hizmetlerimizin hız ve kalitesini yükseltiyoruz” dedi.

Yücel, bu dönemde yapılan ve halen sürmekte olan proje ve çalışmalarla İstanbul Eczacılar Kooperatifi’nin geleceğinin daha sağlıklı ve güvenli bir yapıya dönüştürülmesini gayreti içinde olduklarını ifade etti.

Toplantıda daha sonra yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasın ardından yapılan seçimle; Divan Kurulu Başkanlığına Ecz. Osman Asal Uçkunkaya, II. Başkanlığına Ecz. Murat Durmaz, Yazmanlıklara Ecz. Nihal Kaya ve Ecz. Nesrin Rabia Çelen seçildi ve kurula imza yetkisi verildi.

Toplantıda daha sonra, Genel Kurul’a katılan konuklardan İstanbul Eczacı Odası Başkanı Ecz. Şeker Pınar Özcan,  Aydın Eczacı Odası Başkanı Ecz. Sefa Karaarslan, Edirne Eczacı Odası Başkanı Ecz. Gürkan Kılıçcıgil ve Tekirdağ Eczacı Odası Başkanı Ecz. Tolga Mumcu Çetinkaya kongre üyelerine hitaben birer konuşma yaptılar.

Açılış konuşmalarının tamamlanmasının ardından toplantı da daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesine başlandı. 2021 yılı raporlarının sunumu ile devam etti. 2021 Yılı Çalışma Raporu’nun,  Genel Sekreter Ecz. Erhan Alınmaz ve Sayman Ecz. Sami Paslı, Denetleme Kurulu Raporu’nun ise Kurul Başkanı Ecz. A. Ruşen Dündar tarafından ayrıntılı olarak kongre üyelerine sunulmasının ardından, raporlar hakkında görüşmelere geçildi.

Okunan raporlar hakkında konuşmak üzere söz alan kongre üyeleri Ecz. Mehmet Domaç, Ecz. Sedat Güçlü, Ecz. Zafer Kaplan, Ecz. Şehnaz Efeoğlu sunulan raporlar ve kooperatif çalışmaları konusunda değerlendirmelerde bulunarak görüş ve önerilerini dile getirdiler. Yapılan değerlendirmelerin ardından kürsüye gelen İstanbul Ecza Koop Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. M. Sait Yücel, raporlar hakkında yapılan değerlendirmelere ilişkin açıklamalarda bulundu ve Yönetim Kurulu’nun görüşlerini açıkladı.

Yönetim ve Denetleme Kurulu’nun ayrı ayrı ibra edildiği toplantıda daha sonra, kongre gündeminde yer alan maddeler sırayla görüşülüp oylanarak karara bağlandı. Kongre’de 2022 yılı Taslak Bütçesi’nin bütçesinin görüşülüp onaylanmasının ardından kürsüye gelen İstanbul Eczacılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. M. Sait Yücel’in kongre üyelerine teşekkür etmesiyle toplantı sona erdi.